26. 4. 2022

Není bazén nic pro vás? Co takhle vířivka?

Od devene

Vlastníte krásný domeček na místě, které jste si vždy přáli s krásnou zahradou. I když už si myslíte, že práce na stavbě a zvelebování domku skočily, mýlíte se. S časem pak zjistíte, že vám něco na zahradě chybí… A co něco může být právě bazén. V letních měsících si teprve řeknete, že by bylo vážně fajn nějaký ten bazén si pořídit, abyste se mohli zchladit a mohli být aspoň kvůli koupání venku. Jinak se venku nedá v horkých dnech nic moc dělat.

Můžete si ale říct, že právě bazén není nic moc pro vás. To je samozřejmě v pořádku, ale můžeme se podívat na další alternativy, kterými se dá bazén nahradit. Fenoménem posledních let jsou právě vířivky. Můžete si teď říct, že jenom blázen si si v létě koupil vířivku na zahradu. Jenže ve vířivce se nemusíme vždy ohřívat, ale také ochlazovat.

Vířivka

Vířivky mají hned několik funkcí navíc od bazénu. Dá se v nich pohodlně ležet, relaxovat a nechat se masírovat. Není to sice nic pro děti, které se potřebují ve vodě vyblbnout, ale pro dospělé osoby v domácnosti je to úžasný relax po dlouhé a náročné práci.

Nehledě na to, že v chladnějších dnech si můžete zapnout ohřev a užít vířivku i tak. Samozřejmě se nedoporučuje mít vířivku na otevřeném prostoru, i když i to je možnost samozřejmě. Lepší je ji mít v zastřešeném prostoru, před přímým slunečním svitem a ostatními vlivy počasí. O to lépe když máte prostor rovnou uvnitř domu na vířivku. Také je třeba myslet na okolní faktory jako je listí, pil a podobně. Všechny tyto nečistoty při pádu do vířivky mohou způsobit kalení vody a vznik nechtěných vodních řas.

vířivka u domu

Při pořízení vířivky je třeba myslet na servis vířivek. Sami si nebudete schopni vířivku opravovat nebo nějakým způsobem udržovat (krom čištění). Firma, která vám vířivku donese a sestaví by měla nabízet servis. Pokud ne, existuje mnoho dalších firem, které se vám rádi o vířivku postarají. Není to tedy tak jednoduché jako u bazénu, ale za to zážitek z vířivky je mnohem silnější.