25. 10. 2019

Chránit bazén před nečistotou není těžké

Od devene

Každý vlastník bazénu dobře ví, že je nezbytné udržovat vodu vždy čistou, a to zejména za pomocí chemických přípravků. Samotná filtrace taktéž pomáhá v mnoha ohledech zachytit nečistoty, které se v ní objeví a dopřát vám tak koupání, které bude komfortní. Velmi účelovým příslušenstvím je ovšem i krycí plachta na bazén, která se postará o to, aby vám v době, kdy se nekoupete, nespadlo do vody nic, co si v ní nepřejete mít.
A pořídit byste si ji měli i z toho důvodu, že je z finanční stránky levnou položkou, která se o dokonalost vaší bazénové vody postará i v době nepříznivého počasí.
bazén a palmy

Zachytí hrubou špínu

Jestli chcete mít jistotu, že se v době, kdy spíte (nebo bazén nevyužíváte) nesetkáte s jeho zakalením, měli byste si toto příslušenství pořídit. I napadané jehličí, listí nebo hmyz vám nebudou bránit v tom, abyste si koupání užili bez nutnosti lovit z vaší vody nečistoty pomocí hladinové nebo ponorné síťky, https://www.superzoo.cz/akvaristika/prislusenstvi-k-akvariu/sitky/ protože se všechna špína efektivně zachytí na ní.
Nemějte obavy ani z toho, že by se v době silných dešťů propadla na dno vaší nádrže. Disponuje několika otvory, díky čemu se vyhnete jejímu možnému uvolnění. Je nutné ji ovšem zachytit po stranách vaší nádrže a ubezpečit se, že pevně drží. Částečně vám tato plachta udrží i teplotu vody, kterou během dne získala, protože se vám v průběhu noci neodpaří do ovzduší.
Pro udržení stálé teploty si ovšem pořiďte solární plachtu, která je pro tento účel určená.
žena v bazénu

Odolný a pevný materiál

Krycí plachty jsou nesmírně odolné a disponují dlouhou životností. Jsou vhodné pro jakýkoliv typ nádrže a zpravidla jich nalezete ve všech velikostech, které odpovídají klasickým rozměrům bazénů.
Tento materiál je taktéž natolik silný, že zabrání možným nehodám v přítomnosti malých dětí na zahradě, aby do něho volně nespadly. A to zejména v případě, že se váš bazén nachází částečně v zemi.